Ustanın Defterinden Leziz mi Leziz San Sebastian Cheesecake Tarifi..

San Sebastian Cheesecake

Bu tarifimizle sizlerde San Sebastian Cheesecake evde lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Paylaşacağımız bu tarifte İspanyada San Sebastian’da yapılan gerçeğe en yakın ve orijinal lezzeti yakalayabilirsiniz. İsminden de anlaşıldığı gibi kullanacağımız ürünün baş rol oyuncusu peynir. Bu nedenle kullandığımız peynirin kalitesi çok önemli. Kıvamı ve Süt kokusu güzel bir peynirin en anlaşılabilir özelliğidir.

Kekinizi Lezzetli hale getirecek püf noktaları.

Kullanacağımız bütün ürünlerin oda sıcaklığında olması. Hazırladığımız içeriğin içinde tortular olmaması. Pişirme esnasında üstünün çok fazla yanmaması, hafif kahverengi olmasına özen gösterin.

Kullanılacak malzemeler ?

  • 1000 gr Taze Peynir
  • 320 gr (1,5 bardak) toz şeker
  • 480 ml(yaklaşık 2 paket ) krema
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • 30 gr (1 tepeleme Çorba Kaşığı) un
  • 6 Adet Yumurta
  • 24 cm pastacı çemberi

Nasıl Yapılır ?

3 Paket Taze Peyniri (oda sıcaklığında beklemiş olması gerekir), 1,5 bardak şekeri ve yarım çay kaşığı tuzu, pürüzsün olana kadar el mikseri ile çırpın. Karışımın içindeki şeker çıtırtısı gidene kadar çırpmaya önem gösterilmesi gerekir. Bu aşamada karışımımız krema kıvamını alacaktır. 6 adet yumurtamızı teker teker kırıp karıştırmaya başlıyoruz. 6 yumurtayı birden kırıp karıştırmak yanlış olacaktır burada dikkat etmemiz hepsini teker teker kırmak olacaktır. Yumurtaları yedirdikten sonra üzerine kremamızı döküp tekrar çırpıcı ile karıştırın. Kullandığınız bütün ürünlerin oda sıcaklığında olması gerekir. Son olarak 30 gr unumuzu karışıma ekleyip tekrardan el çırpıcısı ile karıştırıyoruz. Bu aşamaları sırası ile yaptıktan sonra içeriğimiz hazır hale gelmiş oluyor.

İçeriği hazırladıktan sonra elimizde bulunan 24 cm’lik çemberin içine dökmeden önce çemberin içine yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Bu aşamada çemberin içini ıslatırsanız işiniz daha kolay hale gelecektir. Bu aşamada hazırlamış olduğumuz karışımı çemberin içine döküyor. Dökerken dikkat etmeniz gereken, içeriğinde topaklanma olmamasıdır. Bunu önlemek için süzgeç kullanabilirsiniz. Yağlı kağıdın kenarlarına iyice bastırın ki piştikten sonra arasında kağıt kalmasın.

Pişirme İşlemi

200 derece, alt-üst ve fanlı çalışan fırının orta rafında 35 dakik üzeri kızarana kadar pişirin. Bu süre bazı fırınlarda (eşit ısıtamayan) kısalabilir. Buna üzerindeki yanma eşitliğine göre karar verebilirsiniz. Cheesecake pişince oda sıcaklığına gelene kadar, ortalama 45 dakika kadar bekletin.

Ne şekilde servis edilir ?

Sade hali ile lezzetli olduğu kadar nutella ve frambuazlı çikolata sosu ile de servis edilebilir. Burda kavram biraz daha göreceli hale geliyor. Bir çok çikolata ile daha lezzetli hale gelebilir.

Afiyet Olsun..

İstanbul Online San Sebastian Siparişi