Nişan Pastası Nasıl Seçilir?

Nişan, her iki taraf içinde mutluluğun sembolik bir yüzük ile birleşmesidir. Nişan hazırlıklarını genellikle kız tarafı yapar. Nişan yapılacak mekân neresi olursa olsun mutlaka bir pasta kesilir. Bu pasta, gelen konuklara verilen hoş bir ikramdır. Ancak nişan pastasının lezzetli olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde verilen para boşa gidecektir. Peki, nişan pastası nasıl seçilir?

Hangi Lezzeti Tercih Edeceksiniz?
Nişan pastası seçerken; muzlu, çikolatalı, meyveli, frambuazlı başta olmak üzere birçok çeşit arasından karar vermeniz gerekir. Frambuazlı pastalar her ne kadar lezzetli olsa da genel damak zevkine hitap etmeyebilir. Bu nedenle; meyveli ya da çikolatalı pasta seçerek daha doğru bir seçim yapabilirsiniz.
Kaç Kişilik?
Nişanı aile arasında mı yoksa kalabalık akrabalarla mı yapıyorsunuz? Nişan pastası seçiminde kişi sayısı oldukça önemlidir. Eğer aile arasında yapıyorsanız 10- 15 kişilik pastalar sizin için yeterlidir. Ancak akrabaların da olduğu kalabalık bir gün olacaksa en az 100 kişilik almanız gerekir.
Taze mi?
Genellikle düğün ya da nişan salonlarında yapılan pastalarda tazeliğe dikkat edilmez. Bu salonlar, çok kişiye yetiştirmek kaygısı ile birkaç gün öncesinden pastayı hazırlayarak dolaba koyarlar. Bu nedenle kremalar sertleşir ve lezzet yok olur.
Bu nedenle nişan pastası seçiminde nişan gününüzü ve pastanın ne zaman hazır olacağını konuşmanız gerekir. Sayfamız üzerinden en taze ve lezzetli pastaları seçebilir, gelen konuklara unutulmaz bir lezzet ikram edebilirsiniz.
Görünümü Nasıl?
Nişan pastasının en önemli özelliklerinden bir tanesi de görünümüdür. Hem şık fotoğraf karelerinin yakalanması, hem de estetik görünüm ortaya çıkması için pastanın dışardaki duruşuna dikkat edilmesi gerekir. Genellikle nişan pastalarında beyaz renk hâkimdir. Fakat asla böyle bir kaide yoktur. Gelin ve damadın ortak zevklerine hitap eden pasta renkleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, birçok çift kıyafet ve mendil renklerine uyum sağlayan nişan pastası seçiminde bulunmayı tercih eder.
Fiyatı Ne Kadar?
Nişan pastası seçerken fiyatına da dikkat etmeniz gerekir. Özel günlerde maddiyat önemli değildir ancak gereksiz masrafa girmenize de gerek yoktur. Pasta satın alacağınız şirket ile kişi sayısını ve gönderi zamanını konuştuktan sonra fiyat pazarlığı da yapmayı ihmal etmeyin. Sayfamız üzerinden beğendiğiniz pastaya en ekonomik fiyatlarla ulaşabilirsiniz.
Nişan Temasına Uygun mu?
Nişanı yapacağınız mekân bir konsepte ev sahipliği yapıyorsa bu konsepti nişan pastasında da devam ettirmeniz gerekir. Nişan temanız, açık havada ise renk seçimini daha özgür tutabilirsiniz. Ayrıca, ortamda hâkim bir renk varsa bu rengi pastanızda da kullanabilirsiniz.
Kaç Katlı?
Düğün ve nişan pastalarının kaç katlı olacağı oldukça önemlidir. Gelen pastanın herkese yetmesi için mutlaka kat sayısının da konuşulması gerekir. Ayrıca abartıya kaçılarak fazla kata sahip olması pastaların ziyan olmasına yol açar.