Resimli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastaların birçok çeşidi vardır. Kimileri lezzetleri ile kimileri de süsleme detayları ile birbirinden ayrılır. Pasta lezzetleri kadar nasıl süslendiği de önemlidir. Son yıllarda yaş pastaların resimli olması oldukça modadır. Büyük küçük herkesin sevdiği resimli pasta, yüzlerde tebessüme sebep olur. Peki, hiç düşündünüz mü resimli pasta nasıl yapılır? Esasen çok kolay bir yöntemi olan resimli pastayı, malzemeleriniz sayesinde evde de yapabilirsiniz.

Resimli Pasta Tabanı Nasıl Yapılır?

Resimli pasta yaparken de diğer pastalardaki gibi pasta tabanı yapılması gerekir. Pasta tabanını yapmak için kek harcı hazırlamanız gerekir. Bunun için; yumurta, un, şeker, sıvıyağ ve sütü karıştırarak 180 derecelik fırına koymanız oldukça önemlidir. İyice pişen ve kabaran keki fırından çıkartarak ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz.

Resimli Pasta İçi Nasıl Hazırlanır?

Pastanın tabanı soğuduktan sonra, dikkatli bir şekilde keki ikiye ayırın. Ayırırken uzun bir bıçaktan yardım alabilirsiniz. Ayrıca; ip ile de kesim yapabilirsiniz. Bunun için uzunca bir ipi elinize alın. Pastanın ortasından özenli bir şekilde kesin.

Pastayı ortadan ikiye kestikten sonra iç kısmına; karışık ya da şeftali aromalı meyve suyu ya da süt dökebilirsiniz. Bu sayede kekiniz kuru değil ıslak tada sahip olacaktır.

Islattığınız kekin arasına krem şanti ve çikolata sosu sürün. İsterseniz meyveli sos ve puding de sürebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır.

Çikolata ve krem şantiyi sürdükten sonra taze muzları ince ince dilimleyin. Pastanın iç kısmına koyun. Ardından çilek ve fıstıklar dizerek pastanın tadını lezzetli hale getirin. Pastanın iç kısmını hazırladıktan sonra, diğer kısmı da pastanın üzerine dikkatli bir şekilde kapatın.

Pastanın Üzerine Resim Nasıl Yapılır?

Pastanın üzerine resim yapmadan önce şeker hamuru ile kaplamanız gerekir. Şeker hamurunu hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker hamurunun rengini istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Fakat resimli bir pasta yapacağınız için resmin kendini daha çok belli etmesi açısından beyaz renk kullanabilirsiniz.

Beyaz şeker hamurunu pastanın üzerine kapladıktan sonra üzerine soğutulmuş jöle sürün.

Sıra geldi pasta resminin çıkartılmasına. Pastacılar için yazıcılar bulunur. Bu yazıcılar pasta malzemelerinin çıkarttırılmasını sağlayan bir teknolojidir. Bu yazıcılarda mürekkep yerine gıda boyası kullanılarak resim çıktısı alınır.

Aynı şekilde kâğıt yerine gofret ve incecik şeker hamuru baskı cihazına konulur. Türkiye’de birçok güvenilir olmayan firma pastanın üzerine resim bastırılırken normal mürekkep kullanır. Bu mürekkep, sağlık açısından aşırı zararlı maddeler içerir. Aynı şekilde siz de evde resimli pasta yapacaksanız kesinlikle kalitesiz malzemelerden uzak durun.

Resimli pastayı hazırladıktan sonra mat bir görüntü ortaya çıkar. Bu görüntünün kaybolması için jöle karışımından pastanın üzerine sürebilir, parlaklığını arttırabilirsiniz.

Sayfamız üzerinden özenle yapılan resimli pasta modellerini inceleyebilir, sevdiklerinize unutulmaz bir sürpriz yapabilirsiniz.