Donuk Pasta Nedir? Donuk Pasta Çeşitleri Nelerdir?

Pastacılık sektöründe her geçen gün yepyeni bir lezzet ve yapılış şekli adından söz ettiriyor. Özellikle işçilik maliyetlerinin fazlalaşması ve çalışma hayatı nedeniyle vakit darlığı yaşanması sebebiyle pasta firmaları yepyeni teknoloji arayışlarına giriyor. Pasta taleplerine hızlı ve kolay bir şekilde cevap vermek için donuk pasta üretilmeye başlandı.

Özellikle büyük kafelerde, işletmelerde, marketlerde ve diğer gıda satış yerlerinde satılan donuk pastalar, alkol ya da zararlı kimyasallar içermeden hazırlanır. Pasta hazırlanırken -35-40 derecede şoklama yapılır. Bu sayede donuk pastanın ömrü uzatılır ve taze şekilde korunması sağlanır.

Donuk pastaların stoklanmasında da ortamın sıcaklığının iyi ayarlanması gerekir. Pastanın genel olarak -18 derecede raflara konularak taze kalması sağlanır. Donuk pastaların kontrolleri gıda mühendisleri tarafından yapılır.

Donuk Pasta Çeşitleri Nelerdir?

Esasen donuk pastaların belli bir türü yoktur. Her türlü pasta dondurularak taze ve lezzetli hale getirilebilir. Ancak bazı pastalar; marketlerde, tatlıcı dükkanlarında ve özel günlerde sıklıkla tercih edilir. Bu pastalar arasında ilk olarak cheescake ilgi çeker. Cheescake, her ne kadar lezzetli olsa da, hazırlanması ve dinlendirilmesi uzun sürer. Genellikle 1 gün içinde tüketilmeye hazır olan cheescake, donuk hale getirilerek ani gelen misafirlere karşı stoklanabilir. Firmamızda cheescake çeşitlerinin; limonlu, yaban mersinli, Hindistan cevizli, bal kabaklı, havuçlu ve frambuazlı lezzetleri bulunur. Ayrıca, son dönemlerin en popüler lezzeti San Sebastian Cheescake tüm mükemmelliği ile satışa sunulur. Farklı kişi sayısına göre özenle hazırladığımız donuk cheescake’in yanı sıra tiramisu da sıklıkla tercih edilen lezzetler arasında yer alır. Lezzeti vazgeçilmez bir tutku olan tiramisuyu marketlerde de rahatlıkla bulabilirsiniz. Satın aldıktan sonra, buzluğa koymanız ve tüketmeden yarım saat bir saat önce çıkartmanız yeterlidir. Bunun yanı sıra diğer donuk pasta çeşitleri şunlardır:

  • Çikolatalı pasta,
  • Sufle,
  • Orman meyveli pasta,
  • Beyaz çikolatalı fıstıklı pasta,
  • Muzlu ve çikolatalı profiterollü,
  • Krokantlı pasta,
  • Kitkatlı pasta,
  • Narlı pasta
  • Elmalı tart,
  • Triliçedir.

Bazı pasta üreticileri farklı pasta türlerini de donuk hale getirir. Sayfamı z üzerinden en lezzetli donuk pastaları sipariş edebilir, işletmenizde ya da evinizde mükemmel bir tatlıyı muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede aniden gelen misafirlere ya da işletmenizdeki müşterilere mükemmel tatlıdan ilk günkü tazeliği ile ikram edebilirsiniz.

Donuk Pasta Nasıl Muhafaza Edilir?

Donuk pastaların tazeliğini koruması için özenle muhafaza edilmesi gerekir. Satın aldığınız ürünü ambalajından çıkarmamanız son derece önemlidir. Donuk pastadan yiyeceğiniz kadar kestikten sonra tekrar ambalajına koymanız gerekir. Ayrıca, buzdolabının sıcaklığı en az -18 derece olmalıdır.

Donuk pastaların üzerinde son kullanım tarihi yazar. Bu tarihe kadar taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Ancak, ambalajını çıkarmanız ya da buzdolabının dışında muhafaza etmeniz ürünün tazeliğinin bozulmasına neden olabilir.