Unicorn Doğum Günü Konsepti Nasıl Hazırlanır?
Son yıllarda unicorn ya da bir diğer ismi ile tek boynuzlu at, çocukların sevdiği kahramanlar arasında yer alır. Parti temaları arasında da moda olan Unicorn, genellikle kız çocuklar için uygun bir konsepttir. Peki, unicorn doğum günü konsepti nasıl hazırlanır? Hangi renkler seçilmelidir? Tüm detaylara yazımızın tamamını okuyarak ulaşabilirsiniz.
1.Renk Seçimi
Mitolojik bir hayal kahramanı olan unicorn, çocukların hayal dünyalarında önemli bir yere sahiptir. Unicorn doğum günü konsepti hazırlanırken renk seçimine dikkat edilmesi gerekir. Beyaz bir at olan unicornun boynuzu; yeşil, mavi, sarı ve pembe renklerinden oluşur. Bu nedenle renk seçiminizde; pembe, mavi, yeşil, sarı ve beyaz renkler ağırlıklı olmalıdır. Aslında birkaç renk alternatifi olduğu için şanslı olduğunuzu söylemekte fayda var. Çünkü alışveriş esnasında mutlaka bu 5 renkten bir tanesini kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca, isterseniz tamamen unicorn desenli malzeme de seçebilirsiniz. Birçok hediyelik eşya satan yerde unicorn süsleme malzemeleri set halinde bulabilirsiniz.
2. Süsleme Detayları
Unicorn doğum günü konsepti, süsleme detayları ile anlam kazanır. Tıpkı yetişkinlerdeki gibi çocuklarda da doğum günü süslemeleri önemli bir yere sahiptir. Ev, kafe ya da diğer ortamlarda tüm detayları özenle seçmeniz gerekir. Süslemeler dış kapıdan başlayarak yemek masasına kadar devam etmelidir.
Kapı süsünde unicorn figürünün olmasına dikkat edin. Ayrıca süsün altına çocuğunuzun adını ve girdiği yaşı da yazmanız önerilir. Yani, çocuğunuzun ismi Canan ise, “Canan’ın 5. Yaş gününe Hoş geldiniz” şeklinde bir yazı asılmalıdır.
Süsleme detayları arasında en önemli şeyler elbette balonlardır. Balon seçimlerinizin, unicorn figürlü olması tavsiye edilir. Eğer bu şekilde bulamadıysanız; beyaz, yeşil, mavi, pembe ve yeşil renklerinden birkaç adet uçan balon satın alarak konsepti renklendirebilirsiniz.
Ayrıca; bardak, tabak, masa örtüsü ve duvar süslemelerinde de seçilen renklerin konsepte uygun olmasına dikkat edin.
3. Pasta ve İkramlıklar
Yaş pastası özel günlerin olmazsa olmazıdır. Unicorn doğum günü konsepti hazırlanırken yaş pastanın da tek boynuzlu at olmasına dikkat etmeniz gerekir. Unicorn pasta çeşitleri; meyveli ya da çikolatalı alternatiflere sahiptir. Damak zevkinize hitap eden pastaya karar verdikten sonra usta ellerde hazırlanan pastamızı satın alabilirsiniz.
İkramlıkları kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi dışarıdan kendiniz de satın alabilirsiniz. Ancak ikramlıklarda da renklere dikkat etmeniz gerekir. Minik toplar halinde rengârenk sunumlar hazırlayabilirsiniz. Renklendirme yaparken şeker hamuru ya da gıda boyası kullanabilirsiniz. Lezzetli şeker hamurlarımız sayesinde kurabiye ya da pastalarınıza renk katabilirsiniz.
4. Kıyafet Seçimi
Unicorn doğum günü konsepti hazırlanırken kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Bu özel günde, çocuğunuz kendini masal sayfalarından çıkıp gelmiş gibi hissetmelidir.
Unicorn kıyafetlere internet üzerinden birçok sayfadan sahip olabilirsiniz. Fakat daha ekonomik fiyatlarla sahip olmak isterseniz terziye diktirebilirsiniz. Bir diğer alternatif ise; çocuğunuza beyaz bir elbise giydirerek boynuzlu taç takabilirsiniz.