Bebeklere Özel Doğum Günü Konsepti

Aileler için bebeklerin tüm özel günlerini en güzel şekli ile hazırlamak büyük bir heyecandır. Bebeğin anne karnındaki ilk anından başlayan bu heyecan, her geçen gün yepyeni fikirlerle şekillenir. Bebeklere özel doğum günü konsepti, aile arasında keyifli vakit geçirmeyi de sağlar. Çeşitli konulara dikkat ederek doğum günü hazırlayabilir, yıllarca unutamayacağınız bir konsepte ev sahipliği yapabilirsiniz.

1.Renk Seçimi

Bebeklere özel doğum günü konsepti hazırlanırken iki temel renk arasından seçim yapılır. Bu renkler; pembe ve mavidir. Tüm detayların bu iki renk etrafında şekillendiği bir doğum günü hazırlayabilirsiniz. Fakat hayal gücünüzü bu iki renkle sınırlandırmak zorunda değilsiniz. Yeşil, sarı, beyaz, altın ya da gümüş gibi seçimlerde de bulunabilirsiniz.

2. Süsleme Detaylarında Ahenk

Bebeklere özel doğum günü konsepti hazırlanırken süslemelerin özenle seçilmesi gerekir. Balon seçiminde bulunurken; harf ve sayıyı ifade edenler tercih edilmelidir. Balonların diğer süsleme detayları ile uyumlu renkte olmasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra; kız çocukları için prenses, erkekler için ise süper kahraman detaylı malzemeler alabilirsiniz.

İç ya da dış mekâna uzunca bir ip gererek bu ipi; rengârenk kedi merdiveni, fener ve balonlarla detaylandırabilirsiniz.

3. Bebek Figürlü Şekerlemeler

Doğum günü masasına bebek figüründen oluşan şekerlemeler koyabilirsiniz. Bebeğinizin isminden ve kaç yaşına girdiğinden bahseden şekerlemelerde de renk uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca, bebek şekerlemelerine çocuğunuzun fotoğrafını yaptırarak unutulmaz bir hatıra bırakabilirsiniz.

4. Ebeveynlerin Kıyafet Uyumu

Doğum günlerinde bebeğinizi şık giydirmeniz kaçınılmaz bir detaydır. Birçok çocuk mağazasında özel günler için hazırlanmış minik kıyafetler bulabilirsiniz. Fakat, konsept bir doğum günü hazırlanırken sadece bebekler değil, anne – babalar da uygun giyinmelidir. Genellikle kız çocukları anneleri ile, erkek çocukları ise babaları ile uyumlu giyinir. Aynı şekilde anne ve babanın da birbiri ile uygun renklerde giyinmesi sağlanabilir.

Eğer bebeğiniz ile uyumlu kıyafet bulamadıysanız; papyon ya da taç gibi aksesuarlar ile uyumu yakalayabilirsiniz.

5. Fotoğraf Köşesi

Bebeğinizin fotoğraflarını cep telefonunuzdan çıkarttırmanın tam sırası. Bebeğinizin yaklaşık 15 – 20 tane fotoğrafını çıkarttırın. Bu fotoğrafları doğum günü yapacağınız yerin bir köşesine yapıştırın. Fakat yapıştırırken gelişi güzel değilde, gireceği yaşa uygun olmasına dikkat edin. Örneğin: 1 yaş için, 1 rakamı oluşturacak şekilde fotoğrafları yapıştırın.

6. Pasta Sunumu

Bebekler için doğum günü konsepti hazırlanırken en önemli şey pastadır. Pastanın da diğer renkler ile uyumlu tasarımda olmasına özenmeniz gerekir. Genellikle bebeklerin girdiği yaş şeklinde pastalar tercih edilir. Fakat harften ya da resimden oluşan seçenekler de bulunur.

Sayfamız üzerinden en taze ve şık pastalara göz atabilirsiniz. Eğer kendiniz şık bir pasta yapmak isterseniz; şeker hamurlarımız arasından seçim yaparak rengârenk tasarım oluşturabilirsiniz.