Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır?

Doğum günü pastasını kendi yapmak isteyenler, farklı tatlar ve görsellik denemek isteyebilirler. Bazen ufak dokunuşlarla güzelleşen doğum günü pastası, çikolatalı ya da meyveli olmanın çok ötesindedir. Çünkü içerisine sevgi ile birlikte el lezzeti de eklenir. Peki, doğum günü pastası nasıl yapılır?

Pasta Tabanı Hazırlığı

Tüm yaş pastalarda en önemli şey taban hazırlığıdır. Çünkü pastaya lezzet vermek, tabana koyulan malzemeler sayesinde oluşur. Size çikolatalı ve muzlu doğum günü pastası yapımını anlatacağız.
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
2 su bardağı un

Yapılışı:

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz gerekir. İlk olarak 3 yumurtayı çırpma kabına koyun. İyice çırpın. Ardından şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sıvı yağ, süt, un, vanilya ve kakaoyu da ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdığınızdan emin olduktan sonra kabartma tozunu ekleyin. Ancak kabartma tozunu ekledikten sonra çırpıcı ile karıştırmayın. Sadece bir çatal yardımı ile yüzeysel bir şekilde karıştırın.
Kek kalıbının dibini yağlayın. Ardından üzerine az bir şey un serpin. Az önce hazırladığınız kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırının en alt gözüne koyun.

Pasta İçinin Yapılışı

Pasta tabanı yapıldıktan sonra araya ilk olarak krem şanti ekleyin. Krem şantiyi evdeki malzemelerle yapabilirsiniz. Ancak hazır paket karışımını süte ekleyerek 5 dakika içinde istediğiniz kıvamda krem şanti elde edebilirsiniz. Krem şantiyi pastanın arasına koyduktan sonra üzerine çikolata sosu dökün. Çikolata sosunu süt ile karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ardından çikolata sosunu soğumak üzere bekleyin. İyice soğuduktan sonra; arasına draje, damla çikolata, muz, çilek ve Antep fıstığı ekleyin. Artık lezzetli pastanızın içi de hazır.

Doğum Günü Pastası Nasıl Süslenir?

Doğum gününün kekini ve içini yaptıktan sonra sıra geldi süslemeye. Pastanın üzerine ilk olarak krem şanti sürün. Krem şantiyi pastanın kenarlarına kadar dikkatlice yedirin. Her yere sürdüğünüzden emin olduktan sonra çikolata sosu dökün. Çikolata sosunun kenarlara akmasını sağlayın.
Süsleme yaparken ihtiyacınız birçok malzeme tercihinde bulunabilirsiniz. Ancak en temel malzemeler; çikolata, bonibon, pasta süsü, çikolata, rulokat ve kurdeledir.
Çikolataları pastanın üzerine gelişi güzel dizin. Pastanın üzerine; isteğe bağlı bonibon ve süsler de ekleyebilirsiniz. Pastanın üzerine ne kadar çok detay koyarsanız o kadar şık görünür. Üst süsleme yapıldıktan sonra pastanın kenarlarına rulokat dizin. Her tarafına dizdiğinize emin olduktan sonra, pastaya bir kurdele takın. Artık pastayı dinlenmeye bırakabilirsiniz.
Pasta süslemesinde şeker hamuru da kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu nişastalı tezgâhta iyice açtıktan sonra pastanın üzerini kaplayın. Tüm yüzeyi kapladıktan sonra; şekil ve desenler ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz şeflerimizin hazırladığı birbirinden güzel Doğum Günü Pastası Modellerine buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.